Naturalisatieceremonie gemeente Midden-Groningen

Op woensdag 30 maart hebben verschillende inwoners van Midden-Groningen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Het gaat om de heer Ante Pavić en mevrouw Renata Benić, beiden uit Joegoslavië, mevrouw Maya Artin, mevrouw Hala Artin en de heer Mohammad Al Shaabin, allen uit Syrië, en de heer Peter Ralph Legg uit Groot-Brittannië.

Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “De verhalen die ik hoorde tijdens deze ceremonie maken indruk, dat gaat soms ook over het ontvluchten van je land, een actueel thema. Alle vluchtelingen verdienen een veilig heenkomen in onze gemeente. Het is daarom fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen die soms al lange tijd in Nederland verblijven nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen allen veel geluk toe in onze gemeente. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis (met vreugde en verdriet) mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst.”