Veteranenvlag gehesen bij het Huis van Cultuur en Bestuur

Vanochtend hebben burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Hinri Mast, veteraan uit Midden-Groningen, samen de veteranenvlag gehesen bij het Huis van Cultuur en Bestuur, ter ere van de nationale Veteranendag. Veteranendag is een nationaal evenement waar heel Nederland zijn meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “We willen deze landelijke Veteranendag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zeker als we kijken naar alle onrust en oorlog in de wereld, dan besef je weer goed wat deze veteranen bijdragen aan vrede in de wereld. Wij zetten daarom eens per jaar ook onze eigen bijna 260 veteranen in het zonnetje tijdens het Veteranenfestival Midden-Groningen. Die wordt dit jaar op 17 september gehouden. Ik heb veel waardering voor ons Veteranencomité Midden-Groningen die al deze activiteiten voor onze veteraren organiseert. ”