Nederlands Kampioen synchroon trampolinespringen gehuldigd

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Synchroon trampolinespringen in Ahoy Rotterdam wist Jet Hindriks samen met Marjolein Dijkman de eerste plaats te behalen in de 1e divisie senioren damesklasse. Op 6 juli 2022 werden Jet en Marjolein in het zonnetje gezet door wethouder Annemiek Hoesen in de Kalkwijck in Hoogezand.
Trampoline springen als Olympische sport
Trampolinespringen is sinds 1999 een Olympische sport en onderdeel van gymnastiek. Het is een vorm van turnen die uitgevoerd wordt op een trampoline. Tijdens het trampolinespringen komt veel energie vrij en hierdoor worden tijdens het springen veel spiergroepen geactiveerd en getraind. Bij wedstrijden wordt er in verschillende divisies gesprongen: eerste, tweede en derde divisie.

Bijzondere prestatie
De 19-jarige Jet Hindriks is afkomstig uit Foxhol en al sinds 2009 lid van TSV Hoogezand. Ze begon in de E klasse en passeerde alle klassen met veel succes. Ze behaalde diverse gouden en zilveren medailles en boekte ook internationaal goede resultaten. Dit deed zij zowel individueel als in team verband. Synchroonspringen is ook een onderdeel van de trampoline sport waaraan Jet sinds 2013 deelneemt. Dit jaar nam ze deel aan het Nederlands Kampioenschap Synchroon trampolinespringen met Marjolein Dijkman, afkomstig uit de gemeente Tynaarlo. Samen behaalden ze in de voorronde een derde plek in de 1e divisie senioren damesklasse. Tijdens de laatste oefening wisten de dames boven zichzelf uit te stijgen en wonnen daarmee de wedstrijd. De 1e divisie senioren damesklasse is het hoogste wedstrijdsportniveau en wordt gezien als een opstap naar topsportniveau. Een ongekend goede prestatie dus van het koppel.

Huldiging door de wethouder
Wethouder Annemiek Hoesen was aanwezig tijdens hun reguliere training in de Kalkwijck en sprak mooie woorden over de prestatie van Jet Hindriks en Marjolein Dijkman. Vervolgens overhandigde ze de Nederlands kampioenen een passend geschenk.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Voor kinderen is trampolinespringen een plezier om te doen en door te oefenen leren ze ook hun spieren op een goede manier te gebruiken. Zo krijgen ze ook meer gevoel voor evenwicht en ritme. De vele aspecten zoals kracht en lenigheid die bij deze sport nodig zijn maakt het een ideale sport voor de lichamelijke ontwikkeling”