Beschonken schipper bemoeit zich met bekeuring Jetskier

Kropswolde – De schipper van een motorboot op het Zuidlaardermeer is door de politie aangehouden omdat hij niet meewerkte aan een blaastest. De schipper kwam in het vizier van de politie nadat een opvarende van de boot zich luidruchtig bemoeide met een situatie waarbij de bestuurder van een jetski een bekeuring kreeg. De jetski was vanaf de wal gemeten met een snelheid van 40km/u terwijl op het meer 12km/u is toegestaan en kreeg hiervoor een bekeuring.

De bestuurder van de motorboot is na het weigeren van de blaastest aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau verleende de persoon wel zijn medewerking en blies 510 ugl. Op het water is net als op de weg 220 ugl toegestaan. Met een proces verbaal en een tijdelijk vaarverbod mocht hij het bureau verlaten.