Veteranenfestival bij het Huis van Cultuur en Bestuur

Als eerbetoon aan de veteranen organiseert Stichting Veteranen Midden-Groningen, samen met gemeente Midden-Groningen, een veteranenfestival. Deze vindt plaats op zaterdag 17 september 2022 bij het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. De bijeenkomst is bedoeld voor alle veteranen die wonen in de gemeente Midden-Groningen en die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Van Tweede Wereldoorlog-veteranen tot en met militairen ingezet bij de vredesmissies van nu.

Dankbetuiging aan inzet van militairen tijdens vredesoperaties
Tijdens de bijeenkomst staat de gemeente stil bij de inzet van de militairen in het verleden, en de activiteiten in het kader van huidige vredesoperaties. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen verzorgt een toespraak, evenals de voorzitter van de Stichting Veteranen Midden-Groningen, Wilfred Limberger.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Met deze Veteranendag danken we onze veteranen voor hun inzet. Als je kijkt naar de onrust en de vele oorlogen in de wereld, dan besef je weer goed wat deze veteranen bijdragen aan vrede in de wereld. Wij zetten daarom circa 260 veteranen in het zonnetje tijdens de Veteranendag Midden-Groningen. Ik heb veel waardering voor de Stichting Veteranen Midden-Groningen die al deze activiteiten samen met ons voor de veteranen organiseert.”

Activiteiten Veteranendag Midden-Groningen
Veteranen kunnen vanaf Hoogezand met een klassieke bus van het Nationale Bus museum naar Hoogezand reizen. Vervolgens vinden op de parkeerplaats bij het Huis van Cultuur en Bestuur verschillende buitenactiviteiten plaats. Zo staan er bijvoorbeeld historische militaire voertuigen, een transportbataljon, een veteranenmarkt en zijn er meerdere kinderactiviteiten. Het geheel wordt muzikaal omlijst door de band 6pack. De middag staat in het teken van elkaar ontmoeten en wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue.