Leerlingen uit Meeden ontbijten met de burgemeester

Woensdagochtend hebben 25 leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Dorpsschool uit Meeden samen met burgemeester Adriaan Hoogendoorn in de raadszaal in het Huis van Cultuur en Bestuur genoten van een gezond ontbijt.

Burgemeester Hoogendoorn is erg enthousiast over het bezoek van de kinderen uit Meeden: “Na een leuk gesprek over wat een goed ontbijt is, hebben we gezellig met elkaar om tafel gezeten en heerlijk gegeten. Na afloop namen de leerlingen plaats in de raadszaal en werd mij als burgemeester het hemd van het lijf gevraagd. Een paar voorbeelden: of ik wel eens beroemde mensen had ontmoet, hoeveel (klein-)kinderen ik heb, en of ik mij wel eens vergis. Ook kreeg ik een mooie bos bloemen aangeboden. Tenslotte heb ik alle kinderen meegenomen naar mijn werkkamer, waar alle kinderen afzonderlijk met mijn ambtsketen om, apetrots op de foto gingen. Met een ferme high five heb ik afscheid genomen van dit mooie gezelschap.”

Achtergrond
Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeesters samen met de kinderen praten over het belang van ontbijten. Wordt er ontbijt gegeten, wat eten de kinderen dan het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

De kinderen van de Dorpsschool uit Meeden hebben een ontbijt gehad dat voldoet aan de actuele richtlijnen gezonde voeding van het Voedingscentrum. Op tafel stond onder andere volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en de kinderen kiezen uit melk, yoghurt, thee en fruit.