Historisch Archief verwerft collectie schilderijen met burgemeesters

Op 10 november heeft burgemeester Adriaan Hoogendoorn namens het Historisch Archief Midden-Groningen een collectie van 25 schilderijen in ontvangst genomen waarvan 17 portretten van burgemeesters van Hoogezand, Sappemeer en Hoogezand-Sappemeer. De overige portretten zijn van andere bekendheden zoals Aletta Jacobs.

De schilderijen zijn gemaakt door Henderikus Otto Stiekema (1921-1995) uit Hoogezand. De kunstwerken zijn een schenking van zijn twee dochters en de heer Goff Miedema. Lange tijd zijn de werken tentoongesteld in verzorgingshuis Voor Anker in Hoogezand.

Het Historisch Archief Midden-Groningen zal met enige regelmaat schilderijen uit deze collectie tentoonstellen in het Huis van Cultuur en Bestuur. Burgemeester Hoogendoorn: “Deze schilderijen zijn zeer op hun plek in ons Historisch Archief omdat ze nu openbaar toegankelijk zijn voor onze inwoners. Ik dank de dochters van de heer Stiekema en de heer Miedema hartelijk voor deze schenking.”