Waarderingskamer geeft Midden-Groningen de hoogst mogelijke score voor uitvoering Wet WOZ

De Waarderingskamer heeft de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende zaken (WOZ) door Midden-Groningen beoordeeld als ‘goed’. Dit is de hoogste beoordeling die een gemeente kan halen. Dit is mede te danken aan de kwaliteitsverbetering die de afgelopen jaren is doorgevoerd.

De Waarderingskamer heeft als toezichthouder op de uitvoering van de Wet WOZ een onderzoek in
de gemeente Midden-Groningen uitgevoerd naar de WOZ-werkprocessen. Uit het onderzoek blijkt dat de uitvoering van de Wet WOZ in de gemeentelijke organisatie bij de gecontroleerde onderwerpen goed verloopt. Hierdoor is de hoogste kwalitatieve beoordeling door de Waarderingskamer toegekend (4 sterren= goed).

Wethouder Markus Ploeger licht toe: “Wij hebben met succes ingezet op een kwaliteitsverbetering. Door de inzet van onze medewerkers gaat onze gemeente nu van ‘voldoende’ naar ‘goed’. Wij zijn blij met dit resultaat!”