Kamile en Emma Nalbat gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen

Begin dit jaar is de 20-jarige tweeling Kamile en Emma Nalbat uit Siddeburen kampioen geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap junioren. Op vrijdagavond 18 november werden ze hiervoor in het Huis van Cultuur en Bestuur gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen.

Nederlands Kampioenschap Judo
Op zaterdag 19 februari werden de Nederlands Kampioenschappen judo voor judoka’s onder 21 jaar georganiseerd in de Optisport Sportboulevard in Dordrecht. De beste judoka’s in de junioren categorie streden in 13 verschillende gewichtsklassen om de Nederlandse titel. In totaal deden er in Dordrecht ongeveer 250 judoka’s mee. Emma werd in de gewichtsklasse onder de 58 kg kampioen en Kamile bereikte hetzelfde resultaat in de gewichtsklasse onder de 63 kg.

Successen Kamile en Emma Nalbat in 2022
Kamile traint in Heerenveen en één keer per week op Papendal. In 2022 is ze op meerdere toernooien erg succesvol geweest:
19-02 NK junioren 1e plaats
07-05 Europa Cup Frankrijk 5e plaats
25-06 Europa Cup Bosnië 2e plaats
04-06 Europa Cup Oostenrijk 7e plaats
16-10 EK Praag 5e plaats
22-10 NK Senioren Almere 1e plaats

Emma heeft na het behalen van het Nederlandse kampioenschap in februari meegedaan aan een toernooi in Nanterre, Frankrijk. Hier behaalde ze de 7e plaats. Vervolgens kwam ze uit in de Europa Cup in Lignano, Italië. Hier raakte ze helaas geblesseerd waardoor ze in 2022 aan weinig toernooien heeft kunnen deelnemen. Op dit moment traint Emma weer en wordt ze steeds fitter.

Huldiging door de wethouder
Op vrijdagavond 18 november werd de tweeling voor hun prestaties gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen het Huis van Cultuur en Bestuur. De wethouder sprak mooie woorden en overhandigde een bijpassend cadeau voor hun prestaties.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Judo zorgt voor een goede opbouw van de algehele motoriek. Balans houden en snelheid ontwikkelen vallen hier ook onder. Het is knap wat de tweeling heeft gepresteerd dit jaar. Daarnaast maken de vele aspecten die bij deze sport nodig zijn het een ideale sport voor de lichamelijke ontwikkeling”