Hoogezandster (20) bankhelpdeskfraudeur aangehouden

Hoogezand – Dinsdagochtend heeft het cybercrimeteam van de eenheid Noord-Nederland in samenwerking met de Ondersteuningsgroep van de eenheid Noord-Nederland twee mannen aangehouden in Assen en Hoogezand. De actie was onderdeel van een onderzoek door het cybercrimeteam naar bankhelpdeskfraude. De verdachten deden zich voor als medewerkers van een bank om vervolgens toegang te krijgen tot de computers van de slachtoffers. Daarna werd geld over gemaakt.

Eerder onderzoek
Het onderzoek in deze zaak is gestart naar aanleiding van een eerder onderzoek van het cybercrimeteam Noord-Nederland. De verdachten zijn 20 jaar en komen uit Assen en Hoogezand. Beide mannen worden verdacht van computervredebreuk, oplichting, witwassen en het voorhanden hebben van niet-openbare persoonsgegevens. Twee slachtoffers hebben aangifte gedaan van de diefstal van in totaal tienduizenden euro’s.