Burgemeester sluit huurwoning voor drie maanden vanwege aantreffen handelshoeveelheid harddrugs

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft op 7 december een huurwoning in Hoogezand tijdelijk gesloten voor een periode van 3 maanden. In de woning heeft de politie onder andere een handelshoeveelheid harddrugs, diverse lege gripzakjes en twee weegschaaltjes aangetroffen. Voorafgaand aan de doorzoeking ontving de politie via Meld Misdaad Anoniem meldingen dat er vanuit de woning drugshandel zou plaatsvinden. De burgemeester kan op grond van de wet panden sluiten waarbij sprake is van overtreding van Opiumwet.

“Met deze sluiting laten we merken dat de handel in drugs in Midden-Groningen niet wordt getolereerd,” zegt burgemeester Hoogendoorn. “De bekendheid van het pand als drugsadres wordt daarmee geannuleerd en de handel wordt op dit adres daadwerkelijk en structureel beëindigd. Daarnaast laat deze zaak zien dat meldingen via Meld Misdaad Anoniem waardevolle informatie voor de politie en de gemeente opleveren”.

Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Deze wordt ernstig aangetast door druggerelateerde activiteiten. De burgemeester doorbreekt zo de link van het pand met het drugs- en criminele circuit. Tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.

Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing.