Naturalisatieceremonie gemeente Midden-Groningen

Op woensdag 21 december hebben 7 inwoners van Midden-Groningen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Deze inwoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit Suriname, Syrië, Filipijnen, Oekraïne, Marokko, Indonesië en Nederland. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Tijdens deze ceremonie hebben inwoners van Midden-Groningen met hele verschillende achtergronden het Nederlanderschap gekregen. Iedereen komt met zijn of haar eigen verhaal naar Nederland. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Ik hoop dat ze zich goed op hun plek voelen in onze gemeente en wens hen een goede toekomst als Midden-Groningers en als Nederlanders.”