Nieuwjaarsreceptie sportvereniging Omloop90 voor ex-hartpatiënten

Donderdag organiseerde sportvereniging Omloop90 haar jaarlijkse nieuwjaars-receptie in de Kern, Hoogezand. Wethouder Annemiek Hoesen was aanwezig om leden en bestuur de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen en de vereniging steun te bieden in haar zoektocht naar nieuwe leden.

De vereniging Omloop90 is opgericht in oktober 1990 door enthousiaste betrokkenen die vonden dat er op het gebied van aangepast sporten voor hartpatiënten verbetering mogelijk was. In de beginjaren was de club alleen toegankelijk voor mensen met een hartprobleem. De meeste mensen werden veelal doorverwezen na revalidatie in Beatrixoord te Haren. Tegenwoordig zijn alle mensen die last hebben van chronische lichamelijke klachten welkom bij de vereniging. Zo zijn er ook mensen lid met andere chronische aandoeningen, zoals hersenproblemen en copd.

Verantwoord sporten met de juiste begeleiding
Omloop90 heeft op dit moment 18 actieve leden die sporten onder de paraplu van DFS-HS. Tijdens een wekelijks moment wordt gesport waarbij altijd 2 gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn. Dit geeft veel rust en vertrouwen tijdens het sporten. Ook is er een betrokken sportleidster aanwezig die volledig gediplomeerd en bevoegd is om de leden verantwoord te laten sporten, waarbij iedere sporter positief bezig is met ‘wat nog wel kan in plaats van wat niet meer kan’.

Teruglopend aantal leden
Sinds de coronaperiode kampt de verenging met een teruglopend aantal leden en roept ze inwoners met chronische lichamelijke klachten op zich vooral aan te melden. Naast het sporten worden er ook volop sociale activiteiten georganiseerd, waarbij ook de partners van de leden welkom zijn. Zoals een keer gezamenlijk uit eten, het bezoeken van een sportwedstrijd en onlangs een uitstapje met een bus door het Groninger land. Bij de vereniging is bewegen belangrijk maar speelt ook plezier een hele belangrijke factor. Kijk voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden op de website van Omloop 90: www.omloop90.com

Wethouder Annemiek Hoesen: “Sporten en bewegen is altijd belangrijk maar als het vertrouwen in je lichaam even is verstoord kun je dat samen en onder goede begeleiding bij Omloop 90 doen. Samen weer bouwen aan een goede conditie zorgt voor verbinding en een goed herstel van het lichaam”