Leerlingen Aletta Jacobs College helpen met beheer Drevenbos

Leerlingen van de praktijkschool van het Aletta Jacobs College gaan de gemeente Midden-Groningen en bewoners helpen met het beheer van het Drevenbos. Daarvoor hebben wethouder Patricia Nieland-Kampen en Sophie van Dijk, docent Groen van het Aletta Jacobs College op maandag 16 januari om 13.00 uur een overeenkomst ondertekend. Leerlingen van de praktijkschool waren ook bij de ondertekening.

Het beheer van het Drevenbos in Hoogezand wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door bewoners. Ze worden betrokken bij alle werkzaamheden en hebben een grote rol in het onderhoud van het groen en de wegen in het Drevenbos. De gemeente zet Exmoor pony’s in als natuurlijke maaiers.

Naast bewoners gaan ook leerlingen van de praktijkschool van het Aletta Jacobs College helpen in het Drevenbos. Docenten begeleiden de leerlingen daarbij. Het bos biedt veel mogelijkheden voor de leerlingen van de praktijkschool. Ze kunnen bijvoorbeeld zorgen voor nestkasten, planten en bomen snoeien, nieuwe planten en bloembollen planten, fiets- en wandelpaden repareren en ervoor zorgen dat fietsers en wandelaars geen last hebben van het groen.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Ik ben blij dat de leerlingen van het Aletta Jacobs College ons en de bewoners gaan helpen het Drevenbos mooi te krijgen en te houden. En als gemeente kunnen we deze leerlingen helpen om extra praktijkervaring op te doen. Daarmee helpen we ze ook richting de arbeidsmarkt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het bos er extra mooi bij ligt en dat we er allemaal van kunnen genieten.”