Gemeente wil Midden-Groningers veiliger en langer op de fiets

Gemeente Midden-Groningen organiseert verschillende leuke en leerzame fietsactiviteiten voor zestigplussers met als doel om mensen te stimuleren langer en veiliger te fietsen. Door vaker te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, blijven ze langer mobiel en zelfredzaam. Om iedereen de kans te geven te blijven fietsen stelt de gemeente nu ook een driewieler en duofiets beschikbaar aan haar inwoners.

Midden-Groningen ondersteunt inwoners om veel en veilig blijven fietsen
Vanuit het programma Doortrappen stimuleert de gemeente inwoners om zo lang mogelijk te blijven fietsen. Maar sommige doelgroepen zijn ook kwetsbaar in het verkeer; in de cijfers is een groeiend aantal ongevallen met de fietser te zien. Daarom helpt dit programma hen om zelf maatregelen te nemen om veel en veilig te blijven fietsen. In verschillende dorpen in Midden-Groningen worden daarom vanuit het programma Doortrappen verschillende activiteiten aangeboden. Zo zijn er vorig jaar verschillende Doortrappen-fietsclinics georganiseerd, konden mensen een proefrit maken op een driewielfiets, kregen senioren handige tips over veilig fietsen en was er de mogelijkheid om gezellig met anderen een route te fietsen door het mooie, Groningse landschap. Meer informatie over Doortrappen vindt u op: www.doortrappengroningen.nl

Driewieler en duofiets beschikbaar voor iedereen in Midden-Groningen
Niet iedereen is fysiek in staat om zelf te fietsen. Om deze inwoners ook te ondersteunen om te kunnen blijven fietsen heeft Louwman Care een driewieler aangeboden aan de gemeente Midden-Groningen. Op deze manier kunnen inwoners met een beperking ook blijven fietsen en in de frisse lucht genieten van de omgeving. De fiets is op 22 februari overhandigd aan wethouders Annemiek Hoesen en Evert Offereins bij het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Omdat de gemeente Midden-Groningen het belangrijk vindt om deze voorzieningen aan te bieden is besloten ook een duofiets beschikbaar te stellen aan haar inwoners. Binnenkort wordt daarom een fiets overhandigt aan Zorg@huis in Froombosch. Deze instantie gebruikt de fiets zelf voor bezoekers van de dagbesteding en leent in samenwerking met het sociaal team van de gemeente de fiets uit aan inwoners van de gemeente Midden-Groningen.

Wethouders Annemiek Hoesen en Evert Offereins: “In Midden-Groningen stellen we de inwoner centraal en geven we iedereen de kans om mee te doen. Het beschikbaar stellen van een driewieler en duofiets is daar een mooi voorbeeld van. We ondersteunen maatschappelijke initiatieven om inwoners fit en gezond te houden en als er drempels zijn waarom dit niet lukt zoeken we naar oplossingen om deze weg te nemen”