GFT-afval in Midden-Groningen een maand langer elke week ingezameld

In 2023 kunnen inwoners van de gemeente Midden-Groningen de GFT-container tussen 1 april en 1 november elke week aan de straat zetten. Dit is een maand langer dan de vorige jaren. Het college heeft dit besloten na het verzoek tijdens de raadsvergadering over de begroting in november 2022.

Wekelijkse GFT-inzameling
Het GFT-afval wordt in Midden-Groningen sinds 2020 tussen 1 april en 1 oktober elke week ingezameld. In die maanden is er meer tuinafval en door de hogere temperaturen stinkt het GFT-afval sneller. Van 1 oktober tot 1 april werd er één keer in de twee weken ingezameld. Door weersveranderingen verschuift de warme periode. De afgelopen jaren hadden inwoners ook in oktober veel GFT-afval. Daarom wordt in 2023 het GFT-afval ook in de maand oktober elke week opgehaald. Aan het einde van het jaar kijkt de gemeente of de maatregel goed werkt. Dan wordt ook gekeken naar de planning voor 2024.