Winnaars Sportverkiezing Midden-Groningen 2022

Vrijdagavond vond de gemeentelijke sportverkiezing plaats in de Borgstee in Harkstede. Tijdens deze avond was er aandacht voor sporters en verenigingen die bijzondere prestaties hebben geleverd in 2022. Hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de winnaars van de sportverkiezing.

Winnaars sportverkiezing 2022
Via de website van Midden-Groningen werden meer dan 3200 stemmen uitgebracht op de genomineerden. De jury met onder andere René Beishuizen (journalist), Adriaan Hoogendoorn (burgemeester), Annemiek Hoesen (wethouder Sport) bepaalden vervolgens samen met publieksstemmen de winnaars.

Tijdens deze sportieve avond werden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt:
• Sporttalent: Chloë Snip (judo)
• Sportploeg: SVO (streetdance en hiphop)
• Aangepaste sport: Gallyon Mulder (zwemmen)
• Sportvrouw: Dajenka Meijer (kickboksen)
• Sportman: Stefan de Vries (zeilen)

Programma
De sportavond werd om 19.30 uur geopend door burgemeester Adriaan Hoogendoorn waarop Eric Bats de presentatie overnam. Na een ronde tafelgesprek met Jesse Elzenga, Dajenka Meijer, Marga Stalman en Joop Gall volgde een optreden van dansgroep SVO uit Zuidbroek. Na een pauze was het tijd voor de uitreiking van de sportprijzen. De avond werd vervolgens feestelijk afgesloten met muziek van een DJ.