Wethouder opent Calisthenics Park aan de Thorbeckelaan

Hoogezand – Wethouder Annemiek Hoesen heeft zaterdagmiddag aan de Thorbeckelaan in Hoogezand het Calisthenics Park geopend. De sportvoorziening is geplaatst naast het Cruyff Court als onderdeel van het bestemmingsplan Gorecht-West.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Het Calisthenics park is een mooie aanvulling op het Cruyff Court. Het is een fijne ontmoetingsplek waar iedereen in zijn of haar eigen tempo kan sporten en vormt daarnaast een verbindende schakel voor inwoners”

Er zijn verschillende (klim)rekken geplaatst waarmee de sport calisthenics beoefend kan worden. Het Cruyff Court bestaat sinds vorig jaar en is inmiddels een centraal punt voor ontmoeting en bewegen geworden. De buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn regelmatig aanwezig en stimuleren een fijne, sportieve sfeer om met elkaar van deze accommodatie te genieten.

Wat is calisthenics
Calisthenics is een fysieke sport die zich richt op het trainen met behulp van eigen lichaamsgewicht. Met deze sport worden verschillende oefeningen gedaan zoals zwaai-, trek-, buig- en duw oefeningen. Het doel hierbij is het vergroten van spiermassa, spierkracht, flexibiliteit/mobiliteit en uithoudingsvermogen.