Marjolijn Nieuwenhuijsen-Janssens nieuwe gemeentesecretaris

Mr. Marjolijn Nieuwenhuijsen-Janssens (61 jaar) is op dinsdag 27 juni door het college van burgemeester en wethouders benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Midden-Groningen. Nieuwenhuijsen is een ervaren en veelzijdig directeur en bestuurder. Eerder was ze onder andere regiodirecteur bij de Raad voor de Kinderbescherming, bestuurslid en directeur bedrijfsvoering bij het Openbaar Ministerie en bestuurder/directeur bij de Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie (DVOM). Marjolijn Nieuwenhuijsen start 18 september met haar werkzaamheden voor de gemeente.

De gemeente Midden-Groningen startte de zoektocht naar een nieuwe gemeentesecretaris na het vertrek van Henk Mulder begin dit jaar. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “We zien in Marjolijn Nieuwenhuijsen een benaderbaar en authentiek directeur/bestuurder. Ze heeft de gedrevenheid om onze organisatie te leiden en daarmee de samenleving verder te helpen. Ze is mensgericht en combineert resultaatgerichtheid met visieontwikkeling. De combinatie waar we in Midden-Groningen naar op zoek waren.”

Als gemeentesecretaris is Marjolijn Nieuwenhuijsen de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Ze is het hoofd van de ambtelijke organisatie en de spil tussen de organisatie, college en raad. Naast de interne focus heeft de gemeentesecretaris een essentiële rol in de externe vertegenwoordiging van gemeente en het bevorderen van de externe samenwerking. Marjolijn heeft veel ervaring als directeur/bestuurder: “Gedurende mijn loopbaan heb ik bewust voor overheidsdiensten gekozen. Ik lever graag een bijdrage aan organisaties die een maatschappelijke taak vervullen. Dat is voor mij een belangrijke drijfveer. Ik ken de gemeente Midden-Groningen als een mooie gemeente met grote opgaven, waar ik mij graag de komende jaren samen met de ambtelijke organisatie en het bestuur sterk voor maak”.