Burgemeester en wethouders op locatie in Westerbroek

Op dinsdag 4 juli vergaderde het college van burgemeester en wethouders op locatie in Westerbroek. Na de wekelijkse vergadering, gingen burgemeester en wethouders in gesprek met de Dorpsvereniging Westerbroek en stichting Dorpshuis over onderwerpen die in het dorp spelen. Onder andere over het verdwijnen van huurwoningen in het dorp. Daarna nam de dorpsvereniging het college mee voor een wandeling door het dorp langs onder andere de dorpsmoestuin en nieuwbouw Boekhors. Het college van B&W vergadert vaker buiten het Huis van Cultuur en Bestuur. Later dit jaar gebeurt dit nog een aantal keer.

Westerbroek
De dorpsvereniging Westerbroek is trots op hun dorp en het dorpshuis. De inwoners van het dorp zijn actief en dat is te zien in het dorp. Burgemeesters, wethouders en het bestuur van de dorpsvereniging spraken over jeugd, wonen, de herbestemming van de school, voorzieningen in het dorp, gaswinning, fietsroutes en groenonderhoud. Daarna wandelden ze door Westerbroek langs de dorpsmoestuin, Borg Vaartwijk voormalig Tjadenhoeve, de appel/plukgaard, nieuwbouw aan de Boekhors en de voormalige dorpsschool.

Vergaderen op locatie
Door regelmatig buiten het Huis van Cultuur en Bestuur te vergaderen wil het college van burgemeester en wethouders nog meer in contact komen met inwoners en organisaties in de dorpen en wijken. Dit kan rondom thema’s die spelen, voorbereiding op besluiten die genomen moeten worden of dat inwoners en organisaties iets willen laten zien waar ze trots op zijn.