Programma ‘Dorpen in beweging’ gestart in Midden-Groningen

Team sport en bewegen van gemeente Midden-Groningen organiseert gratis beweegactiviteiten in meerdere dorpen. Tijdens deze ochtenden kunnen senioren elkaar ontmoeten en samen bewegen. Bij iedere les is er ook een moment om samen koffie te drinken en bij te praten. De les duurt gemiddeld drie kwartier tot een uur en bestaat uit allerlei beweeg- en balans en coördinatie oefeningen.

Ontmoeten en samen bewegen
Bij het programma ‘Dorpen in Beweging’ staat ontmoeten en bewegen centraal. Een sportcoach van team sport & bewegen gaat met zijn mobiele sportschool door de gemeente om samen met senioren te bewegen. Op dit moment gebeurt dit op drie plaatsen: Froombosch, Kolham en Overschild. Iedere week wordt daar bij de dorpshuizen een fitnessplek gebouwd en gaan de deelnemers lekker met elkaar bewegen. Het is vooral gericht op senioren, maar uiteraard is iedereen welkom. Daarbij wordt rekening gehouden met ieders kunnen. Het is geen sporttraining, maar juist het elkaar ontmoeten en samen bewegen staat centraal. Uiteindelijk is het de bedoeling om op deze manier meerdere dorpen in Midden-Groningen in beweging te brengen.

Oefeningen
Bij de beweegoefeningen gaat het met name om 5 elementen: lopen, staan/zitten, duwen, trekken en bukken. Er zijn laagdrempelige oefeningen bedacht waarbij herhaling de kracht is. Tussendoor zijn er ook oefeningen die helpen om de balans en coördinatie van de deelnemers te verbeteren.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Dorpen in beweging is een mooie combinatie van samenzijn en bewegen. Het is vooral leuk en de deelnemers hebben veel plezier. Dit initiatief is in Froombosch, Kolham en Overschild al een succes. Het doel is dit enthousiasme over te brengen naar alle dorpen in Midden-Groningen”

Informatie
Deelname aan het beweegprogramma is gratis. Iedereen die mee wil doen kan aansluiten:
• Maandagavond om 19.00 uur bij Dorpshuis de Pompel in Overschild
• Dinsdagochtend om 10.00 uur en 11.00 uur bij ‘t Mainschoar in Kolham
• Woensdagochtend om 10.45 uur bij Dorpshuis de Ruyten in Froombosch (aansluitend is het mogelijk aan te haken voor een gezonde lunch)

Op termijn zal het programma ook in andere dorpen worden aangeboden. Zo wordt dit initiatief binnenkort ook geïntroduceerd in Harkstede. Meer informatie over Dorpen in Beweging staat op de website www.midden-groningen.nl. Bij vragen kan contact gezocht worden door een mail te sturen naar buurtsportcoaches@midden-groningen.nl.