Nieuwe kinderburgemeester en kinderraad Midden-Groningen geïnstalleerd

Midden-Groningen heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe kinderburgemeester en kinderraad geïnstalleerd. In de raadzaal van het Huis van Cultuur en Bestuur nam burgemeester Adriaan Hoogendoorn officieel de belofte af bij de kinderburgemeester en de ‘Raad van de Toekomst’. Zij zullen de komende periode de stem van de kinderen in de gemeente vertegenwoordigen.

Voor de zomervakantie werd al bekend gemaakt dat Belinay Babuscu is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester. Zij volgt daarmee Lieke Kruijer op, van wie na twee mooie jaren afscheid werd genomen. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “In de afgelopen twee jaar heeft Lieke zich ontwikkeld tot een ervaren kinderburgemeester. Ik heb gezien hoe ze zich gaandeweg deze rol helemaal eigen heeft gemaakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Belinay een waardige opvolger zal zijn.”

De nieuwe kinderburgemeester zal voorzitter worden van de ‘Raad van de Toekomst’, bestaande uit 22 nieuwe kinderraadsleden. Deze groep 8-leerlingen van ongeveer 20 verschillende basisscholen in de gemeente gaan dit schooljaar samen nadenken over onderwerpen die kinderen aangaan. Dit onder begeleiding van een groep raadsleden. Met het afleggen van de belofte hebben de kinderraadsleden allemaal beloofd op te komen voor de belangen van alle kinderen in de gemeente en met enthousiasme aan de slag te gaan.