Charlotte Doddema gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen

Charlotte Doddema uit Siddeburen heeft dit jaar zowel het Nederlands kampioenschap als het Europees kampioenschap behaald in de klasse Girls 11/12 jaar. Voor deze bijzondere prestaties werd zij gehuldigd door wethouder Annemiek Hoesen op donderdag 4 oktober om 15.00 uur in het huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

BMX kampioen Charlotte Doddema
Vorig jaar was de 12-jarige BMX-rijder Charlotte Doddema uit Siddeburen ook al bijzonder succesvol. Ze werd toen in het Franse Nantes wereldkampioen in de klasse girls 11 jaar en ook Europees kampioen in het Belgische Dessel. Het Nederlands kampioenschap reed ze vorig jaar niet, omdat ze herstellende was van een blessure.

Tijdens het Europees kampioenschap op 9 juli van dit jaar zette ze weer een enorm sterke prestatie neer. Van de 3 manches werd ze tweemaal eerste en eenmaal tweede. Een week daarvoor op 2 juli 2023 behaalde ze al het Nederlands Kampioenschap Girl 11/12 jaar in Venlo.

Sportieve complimenten van wethouder Annemiek Hoesen
Voor deze uitmuntende prestaties werden de sporters in het zonnetje gezet door wethouder Annemiek Hoesen. De wethouder sprak mooie woorden over de sportieve talenten. Vervolgens overhandigde ze de kampioenen een passend geschenk.

Wethouder Annemiek Hoesen: “Bewegen en sport is belangrijk voor een gezonde levensstijl, vertrouwen, plezier en binding van de samenleving. Het talent en plezier dat Charlotte laat zien in haar sport werkt stimulerend voor anderen en de behaalde resultaten zijn meer dan verdiend! ″