Gratis schaatsen op kunststofbaan bij voorstellingen Timmertje

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 december is de theatervoorstelling Timmertje te zien in de voormalige graanloods COBO/Agrifirm aan de Van Neckstraat 3, 9601 GW in Hoogezand. Timmertje is een productie van Stichting Pandeon, in samenwerking met Kielzog Theater en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Midden-Groningen, Provincie Groningen, Kunstraad Groningen, Scholten-Kamminga Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Kikkoman

Theatervoorstelling Timmertje
Sappemeerster Marianne Timmer won tijdens de Winterspelen in Nagano in 1998 twee gouden medailles bij het langebaanschaatsen. Tijdens deze voorstelling wordt ingegaan op deze geweldige prestatie, haar levensverhaal en sympathieke persoonlijkheid. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de website van het Kielzog: https://kielzog.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10181087?stlt=klz

Gratis activiteiten rondom de theatervoorstelling
In de loods van COBO/Agrifirm waar de voorstelling plaatsvindt zijn 2 hallen beschikbaar. In één van de hallen is de theatervoorstelling. De andere hal wordt gebruikt voor horeca en het plaatsen van een kunststof schaatsbaan. Het gebruik van de kunststof schaatsbaan wordt aangeboden door de gemeente Midden-Groningen. Iedereen mag vanaf 9 december tot en met 13 december op bepaalde tijden gratis gebruik maken van deze schaatsbaan. Schaatsen zijn aanwezig en worden ook kosteloos uitgeleend. Van 11 tot en met 13 december maken groepen 5 en 6 van omliggende basisscholen ook gebruik van hal met de kunststof schaatsbaan. Er wordt onder begeleiding geschaatst of de kinderen zijn interactief bezig met de Lü en interactieve pionnen. Op 10 december wordt er daarnaast een leuke gratis activiteit georganiseerd. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen aanwezigen meedoen aan Kedel smieten; een wedstrijd waarin met fluitketels over het ijs wordt geschoven.

Meer informatie over de activiteiten en gratis toegang tot de kunststof schaatsbaan staat op de website van gemeente Midden-Groningen: https://www.midden-groningen.nl/gratis-activiteiten

Wethouder Annemiek Hoesen: “De voorstelling over het leven en de carrière van Marianne Timmer laat zien dat met een tomeloze inzet en doorzettingsvermogen alles mogelijk is. Het is een ontzettend mooie weergave van haar succes en voorbeeld voor onze sportieve inwoners”